1999: Ushtari gjerman tenton t’ia marrë armën komandantit Tahir Sinani, por ky refuzon

“Prit! Kadal, kadal” – Komandant i UÇK-së Tahir Sinani përplaset me KFOR-in gjerman, të cilët duan t’ia marrin armën, në qytetin e Prizrenit, më 19 qershor 1999.

Një nga komandantët më të njohur të UÇK-së Tahir Sinani, në një reportazh të Francë 2 shihet duke u përplasur me trupat gjermane të KFOR-t, dhe shkas ishte bërë pushka automatike e tij.

Ushtarët gjermanë gjatë një kontrolli rutinor e ndalin makinën e Tahir Sinanit, dhe duan që t’ia konfiskojnë armën. Por ky refuzon.

Për shumë shikojeni videon: