Befason Lutfi Haziri, çfarë thotë tash për shkëmbimin e territorëve

  Vizita e përfaqësuesve politikë të Luginës nuk ka bërë që Lidhja Demokratike të ndryshoj qëndrim karshi idesë për ndryshim apo korrigjim të kufijve.

  Ndonëse ka bindje tjera personale, Lutfi Haziri, nënkryetar i këtij subjekti, ka thënë në Rubikon të KTV-së që qëndrimi i LDK-së mbetet po i njëjti – nuk e përkrahin idenë e presidentit Thaçi për shkëmbim territoresh.

  “Qëndrimi i kryetarit të LDK-së është që do të diskutohet pasi që dje ka taku një pjesë të delegacionit të shqiptarëve të Preshevës e Bujanocit. Do të merret parasysh por asnjëherë duke e paragjykuar një ndryshim të pozicionit politik sa i përket kësaj”, ka thënë Haziri.

  “Në parim ne e mbështesim, jo vetëm prej vitit 2013 por prej fillimit vullnetin politik të shqiptarëve të shprehur me referendum por në këto rrethana politike Kosova duhet m’i përmbush obligimet e brendshme që i ka”, shtoi tutje ai.

  Nënkryetari i partisë më të madhe opozitare në Kuvend i quajti ditë të zeza seancat e fundit të Kuvendit të Kosovës.

  “Kosova është e ndarë, e përçarë, më keq prej vitit 2002 nuk ka qenë. është një ndarje shumë e madhe politike ku edhe Kuvendi i Republikës po provon me punu me dy seanca. Ndarje më të rëndë se me punu me dy seanca ndarazi, pozita vec dhe opozita vec në politikë dhe demokraci nuk ka, kjo është shumë e dhimbshme”, shtoi tutje Haziri.

  Ai përmendi përfaqësimin e Kosovës në takimin e fundit në Bruksel dhe vizitën e presidentit serb në Kosovë, të cilat sipas tij, janë dy shembuj që tregojnë pozitën e dobët të vendin dhe mungesën e unitetit.

  “Delegacioni ynë do të jetë politikisht shumë i dobët dhe qeveria e Serbisë do ta maksimalizojë kërkesën e vetë, do të sillet sikur u soll me 7 shtator dhe me vizitën në Republikës e Kosovës”, deklaroi Haziri.

  Lexo edhe:  Shikoni çka u bën ariu 70 qingjave e deleve në Lipjan

  Haziri: Krerët e Kosovës nuk bën asgjë për Rezolutën e Luginës të miratuar në vitin 2013

  Tash kur kërkohet një rezolutë tjetër nga përfaqësuesit politik të Luginës, Lutfi Haziri në emisionin “Rubikon” të KTV-së, ka kujtuar se një rezolutë për Luginën është votuar në Kuvendin e Kosovës qysh në vitin 2013, por kjo rezolutë, sipas tij, nuk është institucionalizuar kurrë.

  “Ka qenë dokumenti i parë të cilin Kuvendi jonë e ka miratuar por fatkeqësia është që prej qershorit 2013 asnjë veprim institucional në përputhje me këtë Rezolutë nuk ka ndërmarrë as presidenti, as kryetari i Kuvendit e as qeveritë e Kosovës”, ka thënë Haziri.

  “Aty e kemi përmbledhur bazën ligjore dhe politike bazuar në referendumin e mbajtur atje, kemi përmbledh reciprocitetin si parim në negociata nëse duhet në bisedimet e Brukselit dhe të drejtat e tyre civile në Kosovë”, shpjegoi ai.

  Haziri theksoi se institucionet dhe qeveria e Kosovës mund të mblidhet menjëherë dhe të fillojë të marrë vendime e t’i zbatojë të drejtat e tyre.

  “Kanë të bëjnë me të shtetësinë e tyre dhe lejeqëndrimin”, përfundoi ai.