Ditë të zeza po vijnë për shqiptarët që jetojnë në Zvicër

    Në Zvicër, midis viteve 2009 dhe 2016, detektivët u përdorën në rreth 220 hetime në vit. Dy të tretat e atyre që u përshkuan u shpallën fajtorë për mashtrim, shkruajnë mediat zvicerane.

    Në vitin 2016, Gjykata evropiane e të drejtave të njeriut vendosi që përfituesit e aksidenteve nuk duhet të gjurmohen, sepse nuk kishte një kornizë ligjore të përcaktuar ligjore që përfshin praktikën, përcjell albinfo.ch.

    Pastaj në vitin 2017, Gjykata Federale, gjykata më e lartë e Zvicrës, vendosi kundër praktikës edhe për përfituesit e aftësisë së kufizuar.

    Lexo edhe:  Kush është Peter Beyer, deputeti gjerman që mposhti sot ish-spiunin rus