Gazetarja e luftës së Kosovës tregon sa ushtarë kishte UÇK’ja

  Gazetarja që e mbuloi luftën e Kosovës, Garentina Kraja, përmes një postimi në rrjetin social Facebook ka postuar disa të dhëna dhe një grafikon në lidhje me numrin e anëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.

  “Në rastin më të mirë numri i përgjithshëm i pjesëtarëve të UÇK-së ka qenë rreth 25,000. Në vitin 1998 rreth 15,000 pjesëtarë kanë deklaruar se ju kanë bashkuar guerrilës, ndërkohe në vitin 1999 numri i rekruteve ka qenë rreth 10 mijë“, ka shkruar ajo.

   

  Sipas këtij postimi, këto të dhëna janë siguruar nga IOM-i në vitin 2000.

  Lista e veteranëve të luftës është hetuar edhe nga prokurori special, Elez Blakaj, i cili sot dha dorëheqje pasi dyshohet se ishte kërcënuar.

  Lexo edhe:  Austriakët u japin informata amerikanëve për atë që ndodhi mes Thaçit e Vuçiqit në Alpabch