Kjo është toka jonë Dardano-Ilire. Mos i futni hundët tek historia jonë

Populli nuk i lejon fqinjëve të na marrin lashtësisë tonë , por fajin e kanë ata që punojnë në institucione të ndryshme arkeologjike dhe nuk shkojnë të vizitojnë ato vende që kanë nëntokë sendet e lashta të tokës që na duhen për të hedhur në dritë lashtësinë tonë të vërtet dhe për të hedhur në dritë historinë tonë .

Me shekuj na kanë vrarë dhe plagosur fizikisht dhe psisikisht , por ne kemi qëndruar si një trup i vetëm dhe nuk i kemi lajuar të na bëjnë më shumë keq .

Ne si komb , jemi të pasuruar me një pasuri të madhe kombëtare dhe kulturore dhe këtë e shohim përditë nga gërmimet arkeologjike që bëhen në vende të ndryshme të tokës së lashtë dardane .

Nëse sendet e lashta janë të vendosura në një vend tjetër jashtë territoreve të një shteti , kjo nuk do të thotë se vendi fqinj duhet t’i marrë ato pasuri që janë tonat , por ata për të pasur besim bota tek ta , ata e “ndërtojnë” historinë e tyre në dëmin e vendit fqinj .

Ne duhet të vajtojmë me ato që neve na i bëjnë dhe duhet të na vijë turp , se pse ne i lejojmë ata të na i marrin historinë e lashtësisë sonë dhe ne i “lejojmë” që të na i marrin . Populli nuk i lejon fqinjëve të na marrin lashtësisë tonë , por fajin e kanë ata që punojnë në institucione të ndryshme arkeologjike dhe nuk shkojnë të vizitojnë ato vende që kanë nëntokë sendet e lashta të tokës që na duhen për të hedhur në dritë lashtësinë tonë të vërtet dhe për të hedhur në dritë historinë tonë .


Dardania_kingdom

Ne po heshtim dhe me heshtjen tonë i ndihmojmë serbëve , që të na marrin historinë dhe ta “bëjnë” të tyren atë histori të lashtë tonën edhe pse e dimë se kjo heshtje , do i ndihmojë armikut tonë në mënyrën sa më të mirë .
Toka Dardane , Ahh kjo tokë e madhe e e lashtë . Toka Dardane është një tokë e cila është me lokacione të rëndësishme dhe të shumta arkeologjike dhe këto lokacione e rrisin edhe më shumë vetbesimin se ne jemi një popull i lashtë dhe se ne jemi popull autokton në këto toka dardane dhe gjithmonë do të jemi . Ne kemi lokacione të shumta arkeologjike , që duhet t’i zbulojmë .

Lexo edhe:  Të gjithë pothuajse pini ‘çaj rusi’: Lexoni disa fakte që nuk i dini rreth tij

Në vitin e kaluar në Tetovë , një shi i madh e kishte mbuluar Tetovën me ujë dhe në fshatin Shipkovicë , zbulohen dhe hedhen në dritë varrezat ilire . Shpeshherë përmbytjet e shumta , hedhin në dritë të vërtetën që shumë njerëz dëshirojnë t’a dinë .
Populli nuk i lejon fqinjëve të na marrin lashtësisë tonë , por fajin e kanë ata që punojnë në institucione të ndryshme arkeologjike dhe nuk shkojnë të vizitojnë ato vende që kanë nëntokë sendet e lashta të tokës që na duhen për të hedhur në dritë lashtësinë tonë të vërtet dhe për të hedhur në dritë historinë tonë .

Me shekuj na kanë vrarë dhe plagosur fizikisht dhe psisikisht , por ne kemi qëndruar si një trup i vetëm dhe nuk i kemi lajuar të na bëjnë më shumë keq .

Ne si komb , jemi të pasuruar me një pasuri të madhe kombëtare dhe kulturore dhe këtë e shohim përditë nga gërmimet arkeologjike që bëhen në vende të ndryshme të tokës së lashtë dardane .
Nëse sendet e lashta janë të vendosura në një vend tjetër jashtë territoreve të një shteti , kjo nuk do të thotë se vendi fqinj duhet t’i marrë ato pasuri që janë tonat , por ata për të pasur besim bota tek ta , ata e “ndërtojnë” historinë e tyre në dëmin e vendit fqinj .
Ne duhet të vajtojmë me ato që neve na i bëjnë dhe duhet të na vijë turp , se pse ne i lejojmë ata të na i marrin historinë e lashtësisë sonë dhe ne i “lejojmë” që të na i marrin . Populli nuk i lejon fqinjëve të na marrin lashtësisë tonë , por fajin e kanë ata që punojnë në institucione të ndryshme arkeologjike dhe nuk shkojnë të vizitojnë ato vende që kanë nëntokë sendet e lashta të tokës që na duhen për të hedhur në dritë lashtësinë tonë të vërtet dhe për të hedhur në dritë historinë tonë .
Dardania_kingdom
Ne po heshtim dhe me heshtjen tonë i ndihmojmë serbëve , që të na marrin historinë dhe ta “bëjnë” të tyren atë histori të lashtë tonën edhe pse e dimë se kjo heshtje , do i ndihmojë armikut tonë në mënyrën sa më të mirë .
Toka Dardane , Ahh kjo tokë e madhe e e lashtë . Toka Dardane është një tokë e cila është me lokacione të rëndësishme dhe të shumta arkeologjike dhe këto lokacione e rrisin edhe më shumë vetbesimin se ne jemi një popull i lashtë dhe se ne jemi popull autokton në këto toka dardane dhe gjithmonë do të jemi . Ne kemi lokacione të shumta arkeologjike , që duhet t’i zbulojmë .
Në vitin e kaluar në Tetovë , një shi i madh e kishte mbuluar Tetovën me ujë dhe në fshatin Shipkovicë , zbulohen dhe hedhen në dritë varrezat ilire . Shpeshherë përmbytjet e shumta , hedhin në dritë të vërtetën që shumë njerëz dëshirojnë t’a dinë .
Përmbytjet në Tetovë nxjerrin në dritë varrezat Ilire në Shipkovicë
Përmbytjet në Tetovë nxjerrin në dritë varrezat Ilire në Shipkovicë
Trashigimia jonë kulturore në Kosovë është e shqiptarëve por UNESCO “mesaduket” e llogarit për serbe dhe kjo nuk është një gjë e mirë sepse gjëja e mirë gjithmonë na ka shkaktuar shumë dëme të mëdha si p.sh Entuziazmi i tepruar i shqiptarëve nuk na futi neve në UNESCO .
Artefaktet që do t’i paraqesë më poshtë do të dëshmojnë se Dardania e shenjtë është shtrirë deri në mesin e Serbisë së sotme , dhe nëntoka “serbe” ka shumë artefakte që janë të “tyre” dhe të askujt tjetër .
Kjo është toka jonë Dardano-Ilire . Mos i futni hundët tek historia jonë .
Arkeologji_dardane-800×500
Në të djatht shqiptare e Dukagjinit ( sipas serbëve , grua serbe e Metohisë ) Në të majtë Grua Dardane e Efesit nga “Artemisa”.
Në të djatht shqiptare e Dukagjinit ( sipas serbëve , grua serbe e Metohisë ) Në të majtë Grua Dardane e Efesit nga “Artemisa”.

Lexo edhe:  Kur Sami Lushtaku punonte kamarier në çajtore

Përmbytjet në Tetovë nxjerrin në dritë varrezat Ilire në Shipkovicë

Përmbytjet në Tetovë nxjerrin në dritë varrezat Ilire në Shipkovicë
Trashigimia jonë kulturore në Kosovë është e shqiptarëve por UNESCO “mesaduket” e llogarit për serbe dhe kjo nuk është një gjë e mirë sepse gjëja e mirë gjithmonë na ka shkaktuar shumë dëme të mëdha si p.sh Entuziazmi i tepruar i shqiptarëve nuk na futi neve në UNESCO .

Artefaktet që do t’i paraqesë më poshtë do të dëshmojnë se Dardania e shenjtë është shtrirë deri në mesin e Serbisë së sotme , dhe nëntoka “serbe” ka shumë artefakte që janë të “tyre” dhe të askujt tjetër .
Kjo është toka jonë Dardano-Ilire . Mos i futni hundët tek historia jonë .
Arkeologji_dardane-800×500

Në të djatht shqiptare e Dukagjinit ( sipas serbëve , grua serbe e Metohisë ) Në të majtë Grua Dardane e Efesit nga “Artemisa”.


Në të djatht shqiptare e Dukagjinit ( sipas serbëve , grua serbe e Metohisë ) Në të majtë Grua Dardane e Efesit nga “Artemisa”.