Knaus kritikon Evropën: Nuk po tregoni strategji të drejtë për Kosovën

    Themeluesi dhe kryesuesi i Iniciativës Evropiane për Stabilitet, Gerald Knaus, ka thënë se Evropa nuk po tregon strategji të drejtë për Kosovën.

    Në një postim në Twitter, Knaus ka thënë se Kosova është e bllokuar në të gjitha anët, ndërsa Prishtinës po i kërkohet të japë territor për normalizim marrëdhëniesh me Serbinë.

    “Kosova është e bllokuar në të gjitha anët; Bashkimi Evropian mundëson udhëtimin pa viza për Ukrainën dhe Moldavinë, por JO për Kosovën, edhe pse i ka përmbushur të gjitha kriteret; oferta e vetme për Prishtinën është ‘të japë territor dhe resurse në këmbim të normalizimit’. Kjo nuk po duket si strategji premtuese”, ka shkruar ai në Twitter.

    Lexo edhe:  Sërish grabitje e armatosur në Podujevë