‘Luftë’ në Serbi, serbët pushtojnë rrugët e Beogradit dhe kërkojnë largimin e Aleksandër Vuçiç me çdo kusht për këtë arsye

    Edhe mbrëmë qytetarët serbë kanë dalë në rrugët e Beogradit për të shprehur pakënaqësitë e tyre ndaj pu shtetit të Aleksandër Vuçiç.

    Protesta filloi në ora 19:00, e drejtuar nga Dragan Rakiç, i cili ftoi të dalin edhe më shumë në protesta, në mënyrë që të parandalohen shka tërrimi i Serbisë siç e cilëson ai.

    “Ne lu ftojmë për liri, media të pavarura dhe gjyqësi të pavarur. Në këtë lu ftë ne jemi të gjithë së bashku, nuk ka asnjë mosmarrëveshje, partitë politike, or ganizatat, studentët janë të bashkuar në lu ftën për një Serbi më të mirë. Demokracia kërkon një individ ak tiv”, ka thënë ai.

    Sakaq, protesta e parë u mbajtë me 30 nëntor në Krushevc, dhe që nga ajo ditë, qytetarët çdo të shtunë dalin për të protestuar kundër pushtetit të Vuciçit.