Miratohet projektligji për vlerat e UÇK’së

  Komisioni parlamentar për Arsim sot ka shqyrtuar në parim Projektligjin nr.06/L-093 për mbrojtjen e vlerave të luftës së UÇK-së.

  Deputetët duke vlerësuar lart dhe mjaft të domosdoshëm projektligjin në fjalë kanë thënë se kategoria e luftëtarëve të UÇK-së është pothuajse e shenjtë dhe duhet bërë një ligj adekuat për ta.

  Driton Çaushi tha se rasti i listave të veteranëve shpërfaq më së miri gjendjen ose kategorinë e ushtarëve të UÇK-së.

  Deputeti Shemsi Syla, ka thënë se këtij projektligji i mungon shumëçka, sepse ligji nuk parasheh sanksione.

  Ndërsa Valentina Bunjaku Rexhepi, deputete e LDK-së është interesuar të dijë nëse në ligj është i përfshirë edhe FARK-u.

  Iniciues i këtij projektligji Fadil Beka ka thënë se me anë të këtij projektligji nuk mbrohen individët por UÇK-ja dhe tha se modeli i ligjit është kroat.

  Komisioni unanimisht ka proceduar projektligjin për leximin e parë në Kuvend.

  Lexo edhe:  Pacolli i uron Kurtit shërim të shpejtë