New York Times shkruan për Hashim Thaçin

  Një ndër mediumet më të mëdha në SHBA, dhe ndër më të njohurat në botë në përgjithësi, ka shkruar për rënien drastike të reputacionit të presidentit të Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, në vendin e tij.

  New York Times i ka kushtuar këtë shkrim presidentit të Republikës së Kosovës.

  Në Kosovë, popullariteti i Thaçit ka pësuar rënie drastike. Ai krahasohet në shkrime nëpër mure të kryeqytetit, Prishtinë, me presidentin e Rusisë, Vladimir Putin.

  “Kosova nuk është Krime”, thuhet në një fjali, në anglisht.

  Haradinaj i ka shfrytëzuar reagimet popullore ndaj asaj që nganjëherë shihet si marrëdhënie e ngrohtë e presidentit me Serbinë, duke lëvizur në një drejtim që shumë njerëz thonë se e forcon shtetësinë e Kosovës. Në dhjetor, Kuvendi ka aprovuar ligjet për të formuar ushtrinë, duke nxitur kritika nga NATO’ja, e cila ruan paqen e brishtë.

  Pak ditë më vonë, qeveria e Haradinajt ka vënë tarifa prej 100 për qind ndaj eksporteve serbe në Kosovë, në hakmarrje ndaj sabotimit që Beogradi po i bën anëtarësimit të Kosovës në institucionet ndërkombëtare, siç janë Interpol dhe Unesco. Që të dy vendimet kanë qenë ndër më të pëlqyerat që i ka ndërmarrë një qeveri në Prishtinë në një dekadë pavarësi.

  Lexo edhe:  Qeveria nuk ka haber për përmbajtjen e statutit të Asociacionit serb