Njoftim nga KEDS-i

KEDS njofton se ka paraparë për nesër të bëhen punime intenzive si pjesë e investimeve që po bën në Fushë Kosovë dhe në Ferizaj. Në vazhdën e saj, është i detyruar të bëjë shkycjen e daljes Apollonia të Fushë Kosovës dhe tri daljeve në Ferizaj, nesër, pra të martën nga ora 9:00 deri në ora 21:00. Në këto dalje ka një numër të madh të konsumatorëve. Por, KEDS po e bën këtë për përfitime afatgjata të konsumatorëve dhe për shkak të specifikës së punimeve nuk ka ndonjë alternativë tjetër. Komania i sigron konsumatorët që do të bëjë maksimunin që të kryhet sa më shpejtë.

është duke investuar fuqishëm në rrjetin e tensionit të mesëm si në Fushë Kosovë, ashtu edhe në Ferizaj, duke përfshirë linjën 35 kilovot. Kjo, pasi ajo pjesë e Fushë Kosovës është zona me rritjen më të madhe në nivel vendi. Si rrjedhojë, vazhdimisht janë paraqitur mbingarkesa të cilat kanë pasur për pasojë ndërprerjet e dhunshme të energjisë elektrike. Deri tek këto mbingarkesa ka ardhur pasi kapacitetet transmetive të KOSTT-it, pra të Tensiont të Lartë janë të pamjaftueshme. Por, për shkak se kjo kompani nuk po investon, atëherë këtë është detyruar ta bëjë KEDS-i në mënyrë që të mos këtë ndërprerje të vazhdueshme apo pamundësi për furnizim me energji elektrike. Investimi është në përfundim e sipër dhe pritet të përfundohet sivjet.

Lexo edhe:  Studimet e fundit thonë se rrushi e shkrinë më mirë borën sesa krypa

Sa i përket Ferizajit, intervenimi është i domosdoshëm pasi gjendja e rrjetit të trashëguar në qytet ishte shumë e rëndë. Por, KEDS i siguron edhe ferizajasit se këto investime po bëhen për përfitimin direkt të mijëra konsumaotorëve.

Detaje teknike:

Në TS 110/ 35/10kV Prishtia 1 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nr J21 -Apollonia (Kodi:10000013) prej orës 09:00-21:00.

Vendet: Agani, Emajliku, Universiteti AAB, Agron Gashi “Fabrika e Xhamit, Shtypshkronja Dinor, Cima SHPK, NTP Tregtia Apollonia, Adriatik Azemi- Britani homes, Alban Osmani-Britani Homes, Grajqevcët, Tregtia Bedri Prishtina,Tregtia Novosella, Lulzim Tafa-Model Sllovenia, Tregtia, Tregtia-Apollonia dhe Arditi Group.

Ferizaj

Në TS 35/10kV Ferizaj 2 do të ndërprehet:

TS Elkosi, TS Elkos Group, TS Viva Fresh, TS Kombinati I Drurit, dhe Rr. Drion Triton.

Në TS 35/10kV Ferizaj 3 do të ndërprehet:

Dalja 10 kV Nikadini (Kodi:40042007) prej orës 09:00-21:00.

Vendet: rr. Riza Matoshi, Imri Halili Nikadinin, rr.Varoshi, Qiraxhitë.

Në TS 35/10kV Ferizaj 4 do të ndërprehet:

Vendet: Vëllezërit Gërvalla, Magjistralja Prishtine-Shkup (pjesa prej Bau Marketit), 28 Nëntori, Astrit Bytyqi, Haki Braha, Emin Duraku (një pjese), rruga e Talinovcit dhe Lagjja e Re.

Lexo edhe:  Zogaj: Kur amerikanët vizitojnë Vetëvendosjen, ata lavdërohen, kur ata i kritikojnë, Vetëvendosje shpërndanë informata të rreme

Lini një Përgjigje