Papa i vendosur t’i japë fund abuzimit seksual me murgeshat nga ana e priftërinjve

  Papa Francesku, papati i të cilit është shënuar nga përpjekjet për të shuar një krizë globale mbi abuzimin seksual të fëmijëve nga klerikët katolikë, tha të martën se ishte i vendosur të ndalonte abuzimin e murgeshave nga priftërinjtë dhe peshkopët, disa prej të cilëve kishin përdorur gratë si skllave seksi.

  Papa i bëri komentet e tij mbi avionin që kthehej nga Abu Dhabi, në përgjigje të një pyetjeje të një gazetari për një artikull javën e kaluar në një revistë mujore të Vatikanit, lidhur me abuzimin e murgeshave në Kishën Katolike.

  Kohët e fundit shumë murgesha, të inkurajuara nga lëvizja #MeToo, po vijnë përpara për të përshkruar abuzimet në duart e priftërinjve dhe peshkopëve.

  Vitin e kaluar, Bashkimi Ndërkombëtar i Superiorit të Përgjithshëm, i cili përfaqëson më shumë se 500.000 murgesha katolike, u kërkoi anëtarëve të tyre të raportonin abuzimin.

  “Është e vërtetë … ka pasur priftërinj dhe madje edhe peshkopë që e kanë bërë këtë. Unë mendoj se ende po ndodh sepse diçka nuk ndalet vetëm sepse ju jeni bërë të vetëdijshëm për këtë”, tha Papa.

  “Ne kemi punuar për këtë për një kohë të gjatë. Ne kemi pezulluar disa priftërinj për shkak të kësaj, “tha ai, duke shtuar se Vatikani ishte në procesin e mbylljes së një rendi fetar femëror për shkak të abuzimit seksual dhe korrupsionit. /tch

  Lexo edhe:  Ish ambasadori i Holandës i drejtohet BE'së: Kosovës i reagoni gjithnjë, Serbisë asnjëherë