Propozimi për formimin e Qeverisë: Të jenë 16 ministri dhe të ndahen në këtë mënyrë

Qeveria e ardhshme duhet të ketë 16 ministri, pohon analisti politik Naim Rashiti.

Sipas tij, VV e LDK duhet të merren shpejt vesh për formimin e Qeverisë dhe të pajtohen për një qeveri me 16 ministri.

Postimi i plotë:

Lëvizja Vetëvendosje duhet urgjentisht te dorëzoj emrin e kandidatit për kryeministër.

Si fituese e zgjedhjeve nuk ka alternative, nuk ka afat te caktuar mes konstituimit te kuvendit dhe dhe dhenjes se mandatit per fituesin e zgjedhjeve.

Kjo është procedure e pakontestuar.

Me vonesat e saj, VV po bejet njejte sikur partite fituese te vitit 2014 dhe 2017.

Poashtu VV dhe LDK duhet te heqin dorë nga strukturimi dhe fuzionimi masiv të qeverisë dhe ministrive.

Kjo pune ia hehtëson arritjen e marrëveshjes dhe parandalon kaosin ne institucione. Ju siguroj se nuk do te arrijne ta bejne ristrukturimin ne 12 ministri dhe pa ligj.

Prandaj, VV dhe LDK nese duan te formojne qeveri duhet ta dorezojnë emrin e mandatarit shpejt, dhe te pajtohen per nje qeveri me 15-16 ministri:

VV te marre 6 ministri

LDK te marre 7 ministri

Serbet – 2 ministri ( perndryshe nuk e perkrahin qeverine)

Minoritetet tjera- 1 ministri

Lexo edhe:  Këta janë tradhëtarët e Kosovës

Lini një Përgjigje