Stoltenberg: Aleatët e NATO’s, janë të zhgënjyer me Kosovën për taksën ndaj Serbisë

    Në samitin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve të NATO-s që ka nisur sot në Bruksel, do të diskutohet për nivelin e angazhimit të kësaj force me FSK-në, pas vendimit për votimin e ushtrisë.

    Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg duke u përgjigjur në pyetjen e KTV-së për mënyrën e vazhdimit të angazhimit të NATO-s në Kosovë, ka thënë se diskutimi do të marrë parasysh edhe vendimin e taksës ndaj Serbisë.

    “Disa aleatë në NATO janë të zhgënjyer me vendimin e taksës. Ne gjithashtu kërkojmë respektimin e Marrëveshjes së Brukselit, dhe është e qartë se forcat e sigurisë vendore nuk mund të hyjnë në veri pa lejen e Komandantit të KFOR-it”, ka thënë Stoletenberg.

    Ai tha se misioni i KFOR-it nuk do ndryshojë për ofrimin e sigurisë për gjithë popullin e Kosovës.

    Lexo edhe:  Vulini me panik tek rusët: Jemi në rrethim të NATO-s, po krijohet Shqipëria e Madhe