Trajkovic akuzon Vucicin që po e strehon Radoicicin, thotë dorëzojeni në Kosovë

    Politikania serbe e Kosovës, Rada Trajkovic ka marrë pjesë në tubimet e protestës, të cilat po mbahen kundër pushtetit aktual në Serbi, në Beograd.

    Ajo i ka kërkuar kryetarit serb Aleksandar Vucic që të mos e strehojë Milan Radoicicin, të cilin policia e Kosovës e kërkon si të dyshuar për vrasjen e Oliver Ivanovicit, por ta ekstradojë në Kosovë.

    “Vucic, ekstradoje Radoiçiqin, sepse ti i ke njohur institucionet e Kosovës. Dhe tani po i mbron kriminelët e veriut dhe po u vendos poligrafë”.

    Para do ditësh Trajkovic ka lëvduar prokurorinë e Kosovës, duke thënë se po punojnë më mirë se në Serbi.

    Përndryshe, në tubimin në Beograd ajo është deklaruar për Kosovën si pjesë të Serbisë, e ka akuzuar Vucicin se ka pranuar institucionet e Kosovës dhe ‘kompromision’ e tij për Kosovën, duke menduar për dialogun në Bruksel, e ka quajtur “tradhti”.