Zbulohet helm në zarfat drejtuar…

Dy zarfa të adresuar për Sekretarin e Mbrojtjes James Mattis dhe Shefin e Operacioneve Detare John Richardson, kanë testuar pozitive në helmim pasi u kapën në Pentagon, sipas zyrtarëve.

Dy zarfat shkaktuan alarme gjatë shfaqjes në një strukturë të postës që nuk është brenda ndërtesës kryesore, por është afër, thanë zyrtarët e mbrojtjes. Ato janë dërguar në FBI për testime shtesë.

Të gjitha shërbimet postare të postës amerikane të pranuara në objektin e shqyrtimit të postës së Pentagonit të hënën janë aktualisht nën karantinë dhe nuk paraqesin kërcënim për personelin e Pentagonit, sipas zëdhënësit të Pentagonit Kolonel Rob Manning.

Zarfat përbajnë “ricin” , është një përbërës shumë toksik që nxirret nga fasulet e kafesë dhe është përdorur në komplote terroriste. Mund të përdoret në pluhur, pelletë, mjegull ose formë acidike.

Nëse gëllitet shkakton vjellje, vjellje dhe gjakderdhje të brendshme të stomakut dhe zorrëve, pasuar nga dështimi i mëlçisë, shpretkës dhe veshkave, dhe vdekjes nga rënia e sistemit të qarkullimit të gjakut. /

Lexo edhe:  Sulm me bombë: Vriten 16 persona